Pozz AnaMarija,
Čitala sam u poslednje vreme mnogo o nadogradnji noktiju na raznim forumima, al’ najviše mi se dopada kako si ti objasnila.
Ja sam 2002 završila kurs u Bg za Manikira i Pedikira, elem, tamo se nešto ne sećam da smo učili o monofaznim ( jednofazni ili dvofaznim, valjda je to isto sve) i trofaznim gelovima.
Mi smo sve radili sa jednim gelom, ne sećam se koji je bio proizvođač, znači postupak rada je bio kao sa tim Akzentovim gelovima, samo što smo ga u jednom sloju nanosili. I kad god sam posle išla na nadogradnju, gel su mi stavljali u jednom sloju, nisu ga turpijali, frenc je bio sa običnim lakom, ne gelom. Siromašno, nema šta

Posle tog kursa, radila sam malo, čak kupila i svu opremu ...itd.. da ne idem sad naširoko, prošlo je par godinica, znam sve otprilike o čemu se tu radi.
E sad, pošto ovih dana želim ponovo da počnem da radim sa nadogradnjom noktiju, i to u kućnoj varijanti, malo sam čitala na netu o tome, čisto da vidim kako i šta se promenilo.
I tu prvi put čitam o tim monofaznim i trofaznim gelovima i da ustvari svaki proizvođač ima neku svoju tehniku geliranja noktiju. Npr. Professionalis, trofazni, znači trebaju tri vrste gela.
Ja sam odlučila da radim sa monofaznim.
Ja živim u Republici Srpskoj i ovde imaju predstavništvo Akzent proizvoda.
Sad sam u dilemi koje gelove da koristim, dal Nail line ili Akzent. Jednom sam kupovala neke Akzent-ove proizvode i utripovala da nisu nešto.
Zanima me još, a pročitala sam na jednom forumu, da devojke koriste Nail Line gelove, koji su takođe monofazni kao i Akzent, i da ih turpijaju? Ja sam skontala da se samo trofazni gelovi turpijaju, sad me zanima da li moram i ove gelove da turpijam, znači, Nail Lin-ove i Akzent-ove, pre završnog sloja..ili nije potrebno? Ako nokti nisu predebeli i ako je lepo nanešen gel, mislim da nema potrebe. Al’ da čujem stručno mišljenje.
Veliki pozz
P.S: Baš sam napisala predugačak post...